Més patida del que semblava, però al final, victòria de l’OAR Gràcia avui al carrer Boccaccio davant el BM La Roca (30-29). És el tercer triomf dels homes de Gerard Gomis i Cesc Borrell de la temporada i el tercer a casa. Una de les consignes per al present curs era no deixar escapar ni un sol punt del pavelló gracienc. De moment, sis punts de sis possibles i avui, a més, amb la sensació de ser un bloc sòlid.

La fase de tanteig ha durat gairebé una meitat sencera. Cap dels dos equips aconseguia trencar el partit i les diferències no sobrepassaven els dos gols. A les acaballes del primer temps, però, han començat a passar coses. L’OAR ha augmentat un pèl la distància (14-11) però, poc després, ha arribat la jugada desafortunada de la tarda. Un llançament de pena màxima de Jordi Sancho ha anat a parar en tota la cara del porter dels roquerols. Els àrbitres, avui amb decisions que han desesperat més d’un, han interpretat que el porter, indefens, no s’ha mogut i que el central verd-i-blanc, amb o sense mala fe, ha apuntat directament al seu rostre. El resultat ha estat una molt rigorosa expulsió“Molt justa, però en tot cas, davant les adversitats, l’equip s’ha refet bé i hem demostrat que som un gran equip”, afirma el tècnic Gerard Gomis.

Per sort, el Gràcia ha sabut suplir bé la baixa d’un jugador de tanta rellevància a la pista i avui, qui ha agafat les regnes de líder ha estat Quim Vaíllo“Entre tots ens complementem i avui a mi m’ha tocat agafar més responsabilitat, però altres dies els hi toca a altres”“, ha declarat Vaíllo, un dels nous jugadors de l’equip gracienc. No només ha estat fi de cara a porteria (vuit dianes), sinó que també ha sabut posar la calma entre els seus companys quan semblava que podien sortir-se del partit. “Els punts no es podien escapar i al final ha anat bé. L’any passat, aquest mateix partit va anar molt malament i ara ens ha quedat un molt bon sabor de boca”, recorda.

A deu minuts del final, la diferència de cinc gols semblava ja demolidora per a uns roquerols que no s’han rendit i han arribat a tenir alguna opció real de ficar-se de nou en el duel. Cal dir, però, que el triomf gracienc no ha arribat a perillar. Calma tensa es podria dir, però sense entrar en fase de por. De fet, l’última diana visitant ha arribat a pocs segons del final. Una victòria, la d’avui, que posa al Gràcia amb sis punts (de vuit possibles) ben a prop dels millors del grup D de la Primera Nacional. 

Font: Ràdio Sabadell – Sergi Park